HTML doboz

Hajrá Magyarország! Hajrá Bajnai!

2014.02.18. 16:57 Helo Roland

Ki kicsoda a magyar politikában? (1)

A Jobbik az új LMP. 

sifivoni.jpgMindenképpen hasonló a két társaság között az a szélsőséges naivitás, ami már egy 30+-os faluban szocializálódó fiatalt is messze elkerül. Az LMP-sek hatalmas lendülete, hogy majd jól megváltoztatják a politikát azzal, hogy a becstelen csaló geciket becsületes, jóakaró, őszinte és önfeláldozó emberekkel cserélik le, hamar elveszett, illetve pontosabban hamar le lett vásárolva. A Jobbik megagyökér, zsigerien magyaros nácizmusa kicsit lassabban, de szintén elpárolgott, mivel kicsi volt rá az érdeklődés, és az sem mindig józan.

Ráadásul nehéz egy politikát arra építeni, hogy a cigányok, a zsidók meg a négerek az oka annak, hogy nincs magyar autómárka a világpiacon, hogy a Széles-féle antigravitációt még mindig nem sikerült bekapcsolni, vagy hogy még mindig szopunk a forinttal ahelyett, hogy már rég euróért vennénk a fagyit. 

Amin magam is meglepődtem, hogy ugyanez a gondolatmenet igaz akkor is, ha a cigányokat, zsidókat és négereket kicseréljük fenntartható fejlődésre, környezetvédelemre vagy a fékek és ellensúlyok rendszeréből font széles társadalmi konszenzus szövetére. 

Hát ezért ugye semmi különbség a politika startup és a nácipárt között, eredményben meg pláne: mindkét csapat saját magának kitűzött céljait zérushoz konvergálva volt képes teljesíteni. 

Egy különbség van a két kompánia között: az LMP már feladta. Bizony, a tanult értelmiségi nem szereti a bizonytalan pályát, nekik szélsőségesen védett életpályamodellre van szükségük, hiszen mindig is ott éltek, és a magyar demokrácia is ezt termelte ki számukra: fix fizu, meleg iroda, bérlet, lakás, szevasz.

Nem véletlen, hogy a tanulatlan tahókból verbuvált, nagy gyökérsűrűségű Jobbik annyira faragatlan, hogy a saját esélyeit sem képes latolgatni, ezért kitart, mint a faék, és nyomja a kampányát mint Józsi a dudát az esküvői karavánban. 

Csakhogy ez a cigánozás ez már nem menő, ezért valamiféle helyettes kultúra gyors teremtésének és felépítésének vagyunk tanúi, ami így aztán valóban totál kaotikus, zavaros, végiggondolatlan és felesleges végeredményt szült. Az egész kampány pont annyira értelmetlen, mint egy Vona-beszéd. 

És ezzel tulajdonképpen a Jobbik totálisan helyettesévé vált az LMP-nek, hiszen viszi annak az értelmiségi-freak szavazótábornak a nagy részét, akik számára a zavarosság egyenlő bonyolultsággal, egyenlő okossággal, egyenlő értelmiséggel. 

Bottom line: LMP kiesik, Jobbik szavazótábora az LMP-jével nagyságrendileg nő, de 2018-ra várhatóan hasonlóan kifullad, mint most az LMP. 

Ezek az alternatívák messze nem annyira valósak, mint amennyire egyesek látni szeretnék. 

Hát ezért. 

62 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mierteppenbajnai.blog.hu/api/trackback/id/tr105821091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nookedli 2014.02.20. 13:55:57

Ennyi baromságot összehordani egy cikkben. Ezért tartanak ezek a pártok ott ahol. Mert a média hazugságokkal lehúzza őket. A Jobbikról pl. ennyi hazugságot 4 év alatt nem olvastam sehol. Az egyetlen párt, amely nem rasszista, ugyanis csak ők nem tesznek különbséget cigány és nem cigány között. A többi párt mind megkülönbözteti őket.

milliliteratura · http://milliliteratura.blog.hu/ 2014.02.20. 14:02:07

most igazán nem kukacoskodni akarok, de a jobbik vagy háromszor akkora mint az e14-nek nevezett mszp-frakció. (a pm meg nem mérhető)
továbbá mintha leginkább bajnai adta volna föl a küzdelmet, meg a pm a gerincet. az lmp viszont még mozog, bár kétségtelenül padlón van. de az ilyen nemes emberek, mint a pszter, legalább tudják rugdosni.

Csoky113 2014.02.20. 14:02:49

Hát nem tudom ki ez a tudományos munkatárs, de az általa sűrűn emlegetett gyökerek között lazán elfér.. Vajh miért gondoltam, a cikk címén kicsit megütközve, talán jön majd valamiféle elemzés, kardoskodás a cím tényként való bemutatása mellett.. Erre van egy nívótlan kis fröcsögés, LMP-re és Jobbikra egyaránt... Apám akkora pofánbaszásotok lesz szerintem április 6-án este, hogy majd lehet nyüszögni, meg morogni, hogy vajon mit basztatok el már megint.. Csak szerényen kispofa:)

Anselmo 2014.02.20. 14:04:46

Megértem az LMP fikázását, nagyon mások mint a Bajnaihoz csatlakozott PM-esek. Az LMP végig megőrizte a tartását, nem kurvultak el, nem álltak ott a dobogón Gyurcsány mellett. Tehát a poszt toló bandájának minden oka megvan, hogy utálja őket.

Lord Viktor 2014.02.20. 14:04:50

Mindig megmosolyogtató, ahogy egy noname senki liberrált blogger jövendöl és minősít. Ráadásul még a tényeket is ferdíti, jó szokás szerint. A cigányozás nem menő? Mond ezt pár vidéki település idős lakóinak, akiket nap mint nap rabolnak ki ezek az állatok. A Jobbik által felvázolt megoldások pedig pont nem tesznek különbséget a rasszok között.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.02.20. 14:10:53

és bajnai? ő nem adta fel? ha már a blog elméletileg vele foglalkozik?!

Anselmo 2014.02.20. 14:12:21

Nagyon meglepne egyébként, ha április 6 után hallanánk még Bajnai Gordonról. Ugyanúgy el fog szaladni, mint a miniszterelnöksége után.

willdattaa06 2014.02.20. 14:15:08

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

"a tanulatlan tahókból verbuvált, nagy gyökérsűrűségű Jobbik"

Kár hogy a Jobbik egyetemi közösségből alakult és jellemzően diplomások, értelmiségiek a támogatói. Máskor egyeztessétek a hazugságaitokat komcsik.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

laci_52 2014.02.20. 14:22:05

"LMP kiesik, Jobbik szavazótábora az LMP-jével nagyságrendileg nő, de 2018-ra várhatóan hasonlóan kifullad, mint most az LMP"

Ebből csak annyi igaz, hogy az LMP kiesik.

A Jobbik még sokáig 10% feletti párt lesz és erősödhet is.

Scagnetti 2014.02.20. 14:32:52

Újabb LMP fikázás, sokadik a sorban. Még mindig fáj nektek, hogy az LMP gerincesebb fele nem csicskult be nektek. Milyen rosszul tették, ugye? Most együtt vigyoroghatnának Fletóval, és végigézhetnék, ahogy idolodat, aki alá kellett volna feküdniük, egy olyan nímand, mint Mesterházy, megette reggelire. Tényleg ez lett volna az ideális jövő egy Lehet Más a Politika nevű pártnak. Összefeküdni a volt MSZP-SZDSZ szinte teljes csapatával.

És bocs, de Bajnai nem adta fel? Én úgy láttam, felemelt kézzel adta meg magát Mesterházynak, akinél szánalmasabb miniszterelnök-jelölt nemigen volt még a rendszerváltás óta.

Muzsikok közt 2014.02.20. 14:38:10

A Jobbik óta a fidesz csinál egy csomó mindent, amit nem csinálna ha a Jobbik nem lenne. Részemről egyik szavazatom megy nekik, másik a fideSS-nek.

HunMag 2014.02.20. 14:38:54

HeloRoland: nem csoda, hogy ennyi hülyeséget hord össze, olyan a feje, mintha átment volna rajta az úthenger, lehet, hogy kicsit megnyomódott...

Bajnainak és Mesterházynak Fletó beszállásával vége, nem véletlenül álltak ellen olyan sokáig, de végül a profi legyőzte az amatőröket...

Ráadásul Fletó nem felejt, 2018-ig átveszi teljesen az MSZP-t, Bajnaiék majd elviszik a választási vereség balhéját...

A gerinctelen PM felejthető, a Karácsony-Jávor-féle férgek nem veszteség senkinek...

Az LMP-nek annyiból igaza lett, hogy mivel megőrizte a gerincét, csak így lehet másképp..

A FIDESZ győzelmének csak a mértéke kétséges, az lehet az egyetlen ellenzéki siker, ha nem
lesz újra 2/3-a, mert akkor nem tudja kényére-kedvére változtatni a 2/3-os törvényeket...

Helló Roland, ébresztő, beleér a kezed a bilibe...

heimdall 2014.02.20. 14:38:56

A Jobbik a bizonytalanoknál 9%, a biztos pártválasztóknál 16%.
Tetszik vagy nem, ez azért elég jónak tűnik.
Úgyhogy maradni fog jó ideig.

Az LMP meg egy nagy szürke semmi, mindegy melyik részéről beszélünk. Folyamatosan ott vannak a médiában, de isten bizony egy dolgot nem tudok hozzájuk kötni!

Aliz1 2014.02.20. 14:40:26

Na csak annyit, hogy a Jobbik rasszista, hogy éppen most láttam Jászberényben egy gárdistát mellette pedig egy cigány asszony volt nyilvánvalóan összetartoztak!A Jobbikot pedig mindig is alul mérik szerintem megfogtok lepődni április 6 után egy csomó olyan ismerősöm van aki csalódott a Fideszben és átpártolt a Jobbikhoz!!

dingó29 2014.02.20. 14:44:21

A tanulatlan tahókból verburált Jobbik? Ha-ha-ha Mondja ezt egy olyan akinek választási szövetségesénél a legmagasabb az iskolázatlanok artánya.
2. Azért arra se lehet nagyon büszke egy párt ha a támogatóinak nagy része ún. értelmiségi, mivel ez azt jelenti hogy a társadalom 80%-a részére nincs mondanivalója. A Jobbik összetétele épp ideális.

Sexual Harassment Panda 2014.02.20. 14:46:04

@Aliz1:
Ja.
mert te lattad.aha.es akkor a jobbik a zsidozasaval nem rasszista.
ertjuk.
nyilvanvalo a jobbikosok szerint ok nagyon alul vannak merve es valojsbsn mindenki oket fogja valasztani.
hiheto.hu
a valosagban meg apr.6 utan fele annyi kepviselojuk lesz a parlamentben, egyeniben 0-a mandatumuk lesz.
vagy szepen beallnak a fidesz moge.

willdattaa06 2014.02.20. 14:48:44

@Sexual Harassment Panda:

Idézz egy konkrét zsidózást a Jobbiktól ellenőrizhető forrást megadva, hadd lássuk!

Bafana 2014.02.20. 14:51:44

@Sexual Harassment Panda: Én is kíváncsi vagyok egy zsidózásra! Csak hiteles forrásból! A Blikk és a Bors nem ér!
Aki meg le van ragadva és a zsidózáson/cogáNozáson rugózik, annak ajánlom a Jobbik most kiadott programját! Kevés dologba lehet belekötni.

Elegem Van · http://elegemvan.blog.hu 2014.02.20. 14:52:38

Jaj, de jó kommentek. Érdemes volt megírni ezt a postot, hogy végre jó kommenteket olvashasson az ember!

mortullus 2014.02.20. 14:55:48

@HunMag: te hol látod HeloRoland fejét? :)

Sexual Harassment Panda 2014.02.20. 15:04:37

@Bafana: pl amikor a Volner a ma reggek c musorban azt mondta hogy ok cionista partokkal nem kotnek szovetseget?
vagy par napja a hirado.hu-n az egyik jobbikos kepviselo budos cionistazott egyet ?
ne farasszuk egymast retkes naciksim, huzzatok szepen a faszra.
Kussoljatok el es alljatok be a fidesz moge.
oda tartoztok.

Bafana 2014.02.20. 15:06:47

@Sexual Harassment Panda: Már bocsánat, de a zsidózás és a cionistázás nem ugyanaz!!!
Egyik szezon, másik fazon.

heimdall 2014.02.20. 15:10:10

Egy létező dolog emlegetése miért "zsidózás"?

hu.wikipedia.org/wiki/Cionizmus

Sexual Harassment Panda 2014.02.20. 15:12:10

@Bafana: te, tenyleg ne farasszuk egymast.Ha szerinted a jobbik teljesen felvallalhato akkor szavazz rajuk.szerintem antiszemita, demagog tarsasag.eu nelkul mindenkinek hatatforditva a turani tastvereinkkel karoltve az iszlammal, kosz nem.

heimdall 2014.02.20. 15:12:21

@Sexual Harassment Panda: a fenti komment neked ment volna, de csak észreveszed.

Egy kérdés mellékesen: akkor az a zsidó (mert sok ilyen van), aki ellenzi a cionizmust, az zsidózik, antiszemita, vagyis önmagát utálja?

♔batyu♔ 2014.02.20. 15:15:30

Azért nagyon nem mindegy, hogy valaki az antiszemitizmust, vagy a cigánybűnözést tartja napi problémának.

Bafana 2014.02.20. 15:18:22

@heimdall: Vona Londonban pontosan ezekkel a rabbikkal találkozott. Jaaaaaa, hogy ez már ide nem jutott el? Így legalább megmarad az agyakban a köd.
@Sexual Harassment Panda: Megint hülyeségeket írsz, nem tudom, honnan szerzed az infóidat. Nem mondja a Jobbik, hogy fordítsunk európának hátat! Azt viszont mondja, hogy mindegyik "pólustól" egyforma távolságot kellene tartani. Ha ismered a magyar történelmet, tudod, hogy mért nem jó odakötni magunkat az egyikhez.

heimdall 2014.02.20. 15:21:12

@Bafana: na ja. Ha valaki csak Origót/Indexet olvas, nem is kap átfogó képet.

Sexual Harassment Panda 2014.02.20. 15:21:46

@Bafana: kilepes az eubol szerintem elegge hatatforditas az eunak.

wanker cunt · http://freeliveteencams.com 2014.02.20. 15:22:25

az vicces amikor az 1%-os bukott miniszterelnök pártocskájának seggnyalói egy 1 milliós pártot várnak kiesésre :DDD
try harder libtard

Lord Viktor 2014.02.20. 15:23:35

@Sexual Harassment Panda: A Jobbik sem lépne ki, hanem népszavazást csinálna róla. Azért nem ugyanaz, akkor te is elmehetsz és szavazhatsz a bennmaradásra, ez miért baj? :)

Sexual Harassment Panda 2014.02.20. 15:25:30

@Lord Viktor: nem.a jobbik idaig azt frocsogre hogy ki kell lepni.aztan valoszinuleg leesett hogy kurvara senki se akarna kikepni, es finomitottak rajta.szepen tolodnak kozepre.
be fognak allnI a fidesz moge.

willdattaa06 2014.02.20. 15:26:27

@Sexual Harassment Panda:

A cionista az egy politikai irányzat, tehát nem zsidózás. Ez nem jött be, kérem a következőt.

Bafana 2014.02.20. 15:26:53

@Sexual Harassment Panda: Nem Európának kell hátat fordítani, ilyet soha, senki nem mondott! Az EU viszont nem egyenlő Európával. És nem azt mondja, hogy ha kormányre kerül a Jobbik, akkor kilépünk, hanem hogy népszavazás döntsön a maradásról. Vagy ennél demokratikusabb (gondolom az vagy) dolgot ismersz???

wanker cunt · http://freeliveteencams.com 2014.02.20. 15:27:19

no de vajon hol van Szarházy úr?a bal-lib Összefosás vezéralakja,az ország megváltója?Miért bújkál két hete?:D

wanker cunt · http://freeliveteencams.com 2014.02.20. 15:28:32

@Sexual Harassment Panda: Azé rasszistások mer' az atv aszongya,értjük mi elFtárs!

heimdall 2014.02.20. 15:30:18

@willdattaa06: @Sexual Harassment Panda: hagyd, én válaszoltam neki a cionizmust illetően, de elegánsan kikerüli a dolgot. :)

♔batyu♔ 2014.02.20. 15:36:12

@Sexual Harassment Panda: A Jobbik nem azt mondja, hogy kilépni, hanem azt, hogy népszavazni. Nem mindegy.

Egyáltalán, figyelsz te a Jobbikra, vagy csak szakértője vagy a témának?

őrkutya2 2014.02.20. 15:45:27

@willdattaa06:

"a tanulatlan tahókból verbuvált, nagy gyökérsűrűségű Jobbik"

Kár hogy a Jobbik egyetemi közösségből alakult és jellemzően diplomások, értelmiségiek a támogatói."

Az ELTE BTK hallgatói önkormányzatának jobbikos tótumfaktumaitól olvashattunk nem közlésre szánt kommunikációt 2013-ban a kari gólyákról. Ezek alapján nekem úgy tűnt, hogy tahók is meg gyökerek is, nem volt ezzel baj.

Volt osztálytársam aranymondásával: "not the graduation is missing, what is missing is the kindergarten."

őrkutya2 2014.02.20. 15:48:29

@willdattaa06:

"A cionista az egy politikai irányzat, tehát nem zsidózás. Ez nem jött be, kérem a következőt."

Persze hogy nem az, de te úgy érted (és közben forgatod a szemed).

Szelid sunmalac 2014.02.20. 15:59:15

Kedves poszter! A budos kurva anyadat! Hogy nem szereted a jobbikot, egyeni ugyed. En sem, de ki igy, ki ugy. Ettol meg tudok egyutt elni masokkal. Viszont az lmp-t szidni? Megis mi a retkes anyad picsajanak a telibebaszott kerges faszat tudtak volna csinalni??? Egy ketharmados rablobanda mellett ellenzekben? Meg tudnad mondani? Emellett ok az egyetlenek, akik egy ilyen helyzetben is valamelyest kitartanak a vallalt ertekeik mellett, ami egyebkent egyik masik partrol sem mondhato el.
Es epp egy ilyen blogon? Mikor Bajnaiban csalodtam a legnagyobbat? Merthogy en pont leszarom, hogy ki milyne szinekben indul. En legszivesebben vennek egy Schiffer-Angyan-Bajnai-Oszko-Kupu-Bokros kormanyt, aztan durr bele.
Ha meg politikia szempontbol meg is ertem, hogy ha a fidesz levatasa a fo cel, akkor kenytelen volt osszeallni ezzel a majom ketszinu tenyerbemaszo pofaju Mesterhazyval, meg a sleppjevel, akkor is elsta magat orokre. Szavazzak ra? Minek? Nem ra szavaznek, hanem az mszpre. Arra meg amig elek nem fogok! A fideszre sem. A jobbikra elvi okokbol nem. Akkor ki marad? Na kitalalod?

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2014.02.20. 16:06:36

@Szelid sunmalac: A Bajnai mit csinálna az álom-kormányodban?
Olvass utána, hogy mekkora szakértő... :)

Szelid sunmalac 2014.02.20. 16:09:28

@dr. Kóser Malac (a legnagyobb demokrata)!: Mar ne is haragudj, de egymagaban nagyobb szakerto volt, mint a mostani teljes kormany ketharmaddal. Ha jol emlekszem ezt meg a kedves vezeto is elismerte. Nyilvanosan baszki! Pedig az nagy szo am!

75. Vladys 2014.02.20. 16:13:21

LMP-Jobbik legnagyobb bűne, hogy nem térdel Gyurcsány/Bajnai előtt, ezért minden eszközzel el kell őket lehetetleníteni, hogy a szavazatok ne rájuk, hanem a megváltókra érkezzen. Elmúlt pár hónap szokásos index cikkei. Elolvasni se érdemes, mind ugyan azt tartalmazza. Szavazz az Összefogásra!

Szelid sunmalac 2014.02.20. 16:15:24

@heimdall: Mondjuk altalanos gazdasagi valsagkezeles.

De tudod mit? Visszakerdezek: Miben szakerto: Kover, Orban, Szijjarto, Lazar, Matolcsy stb.?

wanker cunt · http://freeliveteencams.com 2014.02.20. 16:17:54

@Szelid sunmalac: Libás soha sem volt "gazdasági szakértő" (lol).Az imf elétett egy listát,hogy ezt kell csinálnia,így lett ő kurva nagy szakember.Előtte pedig 8 évig gyurcsótány alatt dolgozott,tehát ugyan úgy nyakig szaros

heimdall 2014.02.20. 16:19:59

@Szelid sunmalac: felesleges nekem támadni, nem vagyok fideszes sem. :)
Ha az emberek megvágását és a hitelfelvételt vesszük, akkor tényleg jó a gazdasági válságkezelésben.

Szelid sunmalac 2014.02.20. 16:21:20

@wanker cunt: O baszki! Oke! Nem volt! Sorold a mostani kormany szakertoit! Vagy akar a jobbiket! Tessek, szabad a palya! Ja, hogy aki ertett valamihez, azt kigolyoztak? Bocs!

Igaz, a lopashoz kurvara ertenek, csak attol az orszag nem jut elorebb.

De mondom, kerdezd meg a nagy vezirt, hogy miben szakerto a Bajnai. O elismerte. Ha mar mindenki mas teved, o csak nem.

Szelid sunmalac 2014.02.20. 16:23:01

@heimdall: Igaz. Az embereket most nem vagjak meg. Semmivel. Nem nott semmilyen koltseg, nem tunedeznek el naponta milliardok, esetleg ezermilliardok erre-arra. Az vegulis nem az emberek penze. A gazdasag is szaguld, munkahelybol annyi van, hogy nem lehet vele mit kezdeni. De szerintem hagyjuk. Szebb jovot, eljen a part!

heimdall 2014.02.20. 16:26:01

@Szelid sunmalac: magyarán Bajnai intézkedései és tudása a helyén volt/van, mert a mostaniak sem csinálják jobban.
Ha a másik béna, akkor az felment engem a saját bénaságom alól? Ugye, hogy nem...
Egyébként miért vagy ideges?

Szelid sunmalac 2014.02.20. 16:32:25

@heimdall: Nem egeszen. Bajnai kirantotta az akkori valsagbol az orszagot es egy viszonlyag fenntarthato, illetve fejlesztheto allapotban adta at. Csakhogy akkoriban vilagvalsag volt. Ez pedig egy oriasi kulonbseg a mostani helyzethez kepest. De megegyszer, mert joindulatuan elsiklasz felette: meg Orban is elismerte az eredmenyeit, ami nala igazan nem szokas.

heimdall 2014.02.20. 16:34:36

@Szelid sunmalac: nem tudtam, hogy véget ért a válság, bocs... Nem ennek a jeleit látom. :)
Az hogy Orbán mit ismer el, vagy mit nem, nekem nem releváns.
Sőt, mondhatni gyanús. :)

Szelid sunmalac 2014.02.20. 16:35:34

@heimdall: Oh. Annak, hogy te nem latod, megvannak az okai. De nyugodtan gyere, latogass meg, nezz korul csak egy napot, es mindjart latod, hogy erdeks modon mashol mar reg veget ert.

wanker cunt · http://freeliveteencams.com 2014.02.20. 16:42:02

@Szelid sunmalac: 99%-ban a német gazdaságtól függtünk,ennek köszönhető a -9% gdp,imf hitel,stb.az tényleg kurva nagy teljesítmény :D igazi szakember:D

"Bajnai kirantotta az akkori valsagbol az orszagot es egy viszonlyag fenntarthato, illetve fejlesztheto allapotban adta at"

lol,imf hitel,hatalmas teljesítmény hitelből számokat mutogatni,amit tudta jól,hogy a köv. kormány fizet vissza

heimdall 2014.02.20. 16:42:54

Érdekes, az USA-ban milliók vesztik ez a házukat napjainkban is. A Spanyoloknál 80%-os a fiatalok munkanélkülisége. Görögország gyakorlatilag lélegeztetőgépen van.

Szelid sunmalac 2014.02.20. 16:44:24

Nem haladunk elore. Szerintetek gondolom Bokros sem szakerto, Kupa sem stb. De lenyegtelen is. Viszont meguntam. Tovabbi kellems napot!

wanker cunt · http://freeliveteencams.com 2014.02.20. 16:52:54

@Szelid sunmalac: Ez még az atvben elmegy,de máshol kiröhögnek :D

martineden 2014.02.20. 17:28:54

@Bafana: ha kormányre kerül a Jobbik, akkor kilépünk, hanem hogy népszavazás döntsön a maradásról......Aztan miert kene.Errol volt nepszavazas.Viszont Paksrol nem,Miert nem arrol akar a tot zazrivec?Ja mert azt majd kezuket labukat torve rohantak alairni mi?
süti beállítások módosítása